0896 838-109 • 0896 838-110

КОВАНО ЖЕЛЯЗО И СЪВРЕМЕННИТЕ КАЧЕСТВЕНИ АЛТЕРНАТИВИ

2014-12-05 11:09:46
КОВАНО ЖЕЛЯЗО И СЪВРЕМЕННИТЕ КАЧЕСТВЕНИ АЛТЕРНАТИВИ

Желязото, използвано за изработка на ковани изделия, е материал с много ниско съдържание на въглерод. Това е мек и ковък  метал. Коването на желязо е известно още от древноста и за първи път се появява в Мала Азия, а после в Европа, от където се разпространява в цял свят. Изделията от ковано желязо винаги са се считали и се считат и до днес, за ръчно художествено изкуство.  Тези изделия придават на интериора и екстериора на всеки дом  достолепие и аристократизъм. По време на ренесанса този занаят достига висша форма на изкуство и най-голямо развитие. В България коването на желязо достига разцвета си по време на Възраждането .

До тука всичко е прекрасно, но проблемът идва след изработката. Желязото е материал, който силно се влияе от влагата в атмосферата и бързо корозира ( ръждясва ). За да бъде предпазено от корозия, изделията от кованото желязо се подлагат на оксидация или на обработка с други съвременни покрития. Но това само забавя процеса на корозия, но не го предотвратява . Рано или късно изделията от ковано желязо ще ръждясат.

За да се избегне напълно проблема с  корозията на изделията от ковано желязо, се прибягва до използването на сплави на медта, като бронз и месинг. Те също се оксидират, но могат да се хромират, позлатяват, помедняват, сатинирват или да се третират с химикал, който придава на изделията античен цвят и излъчване. Изделията от месинг и бронз запазват стила и аристократизма на кованото желязо, но НЕ РЪЖДЯСВАТ.

На нашата страница в категорията СТАРИНЕН ОБКОВ ще намерите изключително голямо разнообразие на изделия алтернативни на кованото желязо  в цвят черна патина и цвят антик, а с поръчка от Ваша страна можем да Ви доставим избраният от Вас артикул в цвят хром, мед, сатен и други.

В нашият онлайн Магазин за обзавеждане за баня, аксесоари за баня, обков и дръжки за врати, предлагаме само стоки 

 с високо качество на изработка и произведени само от качествени материали.

.Ако желаете да направите поръчка или да се консултирате с нас във връзка с някои от нашите продукти , не се колебайте да се свържите с нас и ще получите обстоен и компетентен отговор.

            Ако имате въпроси, моля не се колебайте да се свържете с нас на телефоните на отдел ПРОДАЖБИ - 0896838109, 0896838110 или на e-mail : bani.obkov@gmail.com Ще получите бърз, обстоен и компетентен отговор.