МЕБЕЛИ И МЕБЕЛЕН ОБКОВ

2014-12-05 10:57:40
МЕБЕЛИ И МЕБЕЛЕН ОБКОВ

            Когато говорим за мебели и мебелен обков , трябва да започнем от миналото и постепенно да се върнем към нашето съвремие.Да започнем от Етипет и да се спрем по специално на мебелният обков.По време на многогодишните разкопки в Египет , които продължават и до днес , са открити много и най различни обковани и инкрустирани мебели. За мебелен обков са се използвали тънки златни листове или слонова кост.Мебели със златен обков или мебели инкрустирани със слонова кост са открити в гробниците на фараоните.В гробниците или в погребалните камери на по низшите в египетската ерархия откритите мебели са били обковани и със злато , но най вече с тънки медни листове.Голяма част от откритият мебелен обков е изработван във формата на религиозни символи.

           Но какво е една мебел без мебелен обков.Още от древноста майсторите са подчертавали че мебелният обков прави мебела.Докато в древноста за мебелен обков са се използвали материали , като злато , мед , слонова кост , полускъпоценни камъни , че дори и скъпоценни камъни , особенно при направата на монархически тронове , то сега се използват , освен изброените и алуминий , ЦАМ , бронз , месинг и обикновенно желязо.

           Когато споменем обков ,  се сещаме веднага за кованото желязо. Много се е говорило и писало за кованото желязо и неговата силна  податливост към корозия във влажна среда.За да се избегне ръждата по кованото желязо , съвременните производители на мебелен и друг обков прибягват до други материали , като цветните метали.Безпорно номер едно при производството на качествен обков е месингът Този обков е изключително здрав , и позволява да се галванизира.Галваничните покрития на месинга не само го предпазват от патиниране , но и правят изделията красиви и атрактивни. Месинговият мебелен обков може и да се оксидира , което запазва стилът и аристократичноста на кованото желязо , но НЕ РЪЖДЯСВА.

          .Ако желаете да направите поръчка или да се консултирате с нас във връзка с някои от нашите продукти , не се колебайте да се свържите с нас и ще получите обстоен и компетентен отговор.

В нашият интернет Магазин за обзавеждане за баня, аксесоари за баня, обков и дръжки за врати, предлагаме само стоки 

 с високо качество на изработка и произведени само от качествени материали.

          Ако имате някакви уточняващи въпроси, моля не се колебайте да се свържете с нас на телефоните на отдел ПРОДАЖБИ - 0896838109, 0896838110 или на e-mail : bani.obkov@gmail.com Ще получите бърз, обстоен и компетентен отговор.