ОБЗАВЕЖДАНЕ ЗА БАНЯ ЦЕНИ

2014-04-27 19:59:09

 

Дизайнът на баня е свързан преди всичко с нейната функционалност и не по малко с лукса, който води до нужната комфортност и релаксация. В същото време трябва да се обръща внимание и на консумацията на енергия, която е доста голямо перо в нашият бюджет.Едновременно с спестяването на пари от нашият бюджет помогнете на околната среда. Това е глобален проблем и ние трябва да се съобразяваме с това, колкото и малко да изглежда помещението на една баня. . Ето нашите най-добри съвети за използване на по-малко енергия във нашата баня:

Съвет 1 - Проверете Вашите аспирационни вентилатори

Бани енергийни спестявания - изсмукващ вентилатор

Когато става дума за износване в банята, един от основните виновници е конденза. Влагата във въздуха, оставена от мебели за баня, крановете и душ, може да се придържа към стените. С течение на времето тази влажност  ще започне да  излиза по стените и осветителните тела, което води до проблеми с мухъл и влага. В крайна сметка кондензацията ще изисква да подмените или аксесоари  за баня, струвайки ви пари и въздействие върху околната среда.

 

Екстракторните вентилатори работят, като премахват част от влагата във въздуха и това намалява проблемите, изброени по-горе. За да прибавите допълнителни спестявания на енергия в банята, закупете вентилатор за извличане с възможности за възстановяване на топлината. Тези аксесоари за баня изваждат част от топлината от въздуха, загрява студения въздух в банята, което го прави много по-топъл. Това означава, че тогава не е нужно да включите радиатора а мебели за баня, тъй като често спестявате мебели за баня цена.

 

Съвет 2: Използвайте малко вода

 

Баня енергийни спестявания - батерии за баня

 

Вярвайте или не, енергийните фирми са установили, че 23% от средната стойност на разходите за отопление идва от цената на аксесоарите.! Използването на по-малко вода като цяло ще ви помогне да намалите разходите за сметките си за електричество и газ. В крайна сметка това е ситуация на победа за добрите производители на обзавеждане за баня!

 

Не е нужно да правите големи подобрения в дома или да ремнтирате банята си, за да се възползвате от тези предимства. Инсталирането на електроспестяващи уреди и осветителни тела дава  всъщност може да бъде голяма стъпка към по-ниска сметка за енергия. Има много малки промени, които можете да направите около къщата както и във вашата баня и цената на банята да намалее, което е много ефективно за намаляване на разходите.

 

Ето някои прости и ефективни начини да използвате по-малко вода около дома, която ще доведе до спестяване на електричество за баня. Само няколко от тези съвети могат да ви помогнат наистина да направите промени, по който използвате енергията в цялата си къща и вашата баня.

 

Съвети за спестяване на вода:

 

 Вземете душ, а не вана -  дълбокото накисване в банята може да бъде голямо облекчение от стреса, ваните използват много повече вода за разника от душовете за баня. Пет минути душ ще използва по-малко от половината вода, която ще стигне, за да напълване на баня! Приемането дори на една баня на седмица за мебели за баня ще спести нагоре от 50 лири на година на сметката за разгоди и водомер за четири числено семейство.

Внимавайте за капещи връзки - Имате ли някакви капещо кранове в банята? Ако е така, е време да ги оправите възможно най-бързо. Капещата гореща вода може да изхвърли повече от пет хиляди литра вода на година. Помислете за всички пари, които харчите за газ и водомер! Чрез просто затягане на кран може да спестите купчини пари и енергия за използване на банята.

 Как да спестите електричество в банята вкъщи:

Изключете кранчето  когато имате възможност - Когато миете чинии, миете зъбите си или измивате  лицето си, изключете крановете, когато не са нужни. Обмислете монтирането на аксесоари за баня с батерии с ниско ниво на поток на вода. Друга възможност е да добавите евтини регулатори на потока на водата към крановете във вашият дом. Ще се изненадате колко цена можете да спестите по този начин!

 Помислете за това колко често миете  тоалетната - Измиването на тоалетната използва около 25% от цялата вода в вашето домакинство! Намаляването на броя на цените ще намали значително количеството вода, което използвате във вашия дом. Ако искате да направите реална разлика, можете да помислите за монтирането на устройство с двойна флъшова обложка. Това устройство ще намали количеството вода във всяка баня с 57%. Освен това много водни доставчици дори ще отдадат тези устройства по наем - проверете при местния си доставчик.

 Инсталирайте водно ефективна душ кабина - Най-новите модели водно ефективни душове използват по-малко количество вода, без да намаляват водното налягане. Те работят наистина добре на силовите и цена на мебели за баня които имат висок поток, но те не могат да се използват на електрически бани без да се повредят.

 

Бани енергийни спестявания - мебели за баня

Съвет 3: Изолацията е умна енергийна система

Следващият път, когато инсталирате нови плочки за баня или осветителни тела, помислете дали да изолирате стените във вашата баня. Ако в момента живеете в дом без изолация от стени, най-вероятно ще откриете, че банята ви е по-студена от останалата от къщата. Добавянето на тази изолация ще направи баня и цялата къща по-топъла. Това ще намали сумитена парите, които трябва да похарчите за отопление през зимния сезон.

 

Изолацията е не само за стени. Чрез изолация на тръбите за топла вода можете да спестите много пари. Искате ли да спестите още повече цена и енергия? След това изберете да изолирате резервоара за гореща вода с обзавеждане за баня с дебелина най-малко 70 мм. Това ще намали загубите на топлина с 79%, което ще ви спести повече. Обзавеждане за баня цени  държи вашата вода по-гореща за по-дълго време, което значи, че използвате по-малко енергия и харчите по-малко сведства.

Друг чудесен начин да спестите енергия за баня е да замените вече наличното си осветление с по-енергийно спестяващи опции. Изборът на осветителни тела с или компактно осветление може да струва малко цена  от други осветителни тела и може да се наложи да им се наложи електротехници, но те продължават по-дълго и цената много по-малко за използване.

 

Енергоефективните бани са налични в магазините за около 2 лева, но те продължават средно 9000 часа! Това означава, че техните спестявания през живота могат да достигнат 100 лева.

Бани енергийно спестявания - комбиниран бойлер

Най-накрая, ако сте в процес на проект или реконструкция на банята, е време да направите някои енергийно ефективни смените едновременно.

Инсталирайте по-малка тоалетна чиния

Изберете шкаф за баня с намален капацитет

Заменете шкафовете за баня  с двойни опции

Инсталирайте батериите за баня с малък поток и към вана и мивка

Изберете кондензиращ комбиниран бойлер, за да смените остарелия си бойлер, резервоара за вода.

Оттук спирайте да хвърляте парите си в тоалетната - и да се съсредоточите върху икономиите на енергия в банята. Като направите някои малки промени в банята си, можете да регенерирате пространството, да спестите цена и в крайна сметка да намалите въздействието си върху околната среда.