СТАРИНЕН ОБКОВ - РЕТРО СТИЛ

2014-12-05 11:15:41
СТАРИНЕН ОБКОВ - РЕТРО СТИЛ

       Когато говорим за ретро стилът в обкова се сещаме за кованото желязо.Този старинен обков възниква в древноста , първо в Мала Азия и Европа , а след това и в целият свят.Първоначално изделията от ковано желязо са основно различни земеделски сечива. В Европа старинният обков достига разцвета си през 18 - 19 век когато се засилва особенно много църковното и жилищното строителство.От майсторите на кованото желязо , обаче вече се изисква изработката не само на технически изделия и сечива , но и естетически издържани предмети за интериора и екстериора на жилищата и църковните храмове , като дръжки за врати и мебели , панти , чукчета , куки , закачалки кабъри и др.

      През 20 век в процеса на индустриализацията и откриването на нови материали се наблюдава отлив в търсенето на изделия от ковано желязо. С времето обаче се поражда носталгия по онези най - стари форми на старинният обков т.е. към ретро стила при обзавеждане на жилищата.В нашето севремие старинният обков не е само ковано желяза. Старинният обков от ковано желязо силно се влияе от влагата и за да се предпази от нея се третира с най различни бои , масла и химикали. Въпреки това след време ръждясва.В последно време старинният обков се произвежда от месинг и лят бронз и направените от тези материали изделия НЕ РЪЖДЯСВАТ. Постигането на автентичният стил става чрез оксидация която ги предпазва от патиниране и  запазва така характерните ретро цветове , като черният  и тъмно сивият.И не само това. Използването на цветни метали за производство на старинен обков, позволява вече да се изработват и аксесоари за баня в същият ретро стил , като закачалки , етажери ,  държачи на тоалетна хартия , тоалетни четки , сапунери и др.Тези аксесоари , умело съчетани с обзавеждане от дърво и стъкло ще доведат до създаването на изящна и неподръжаемо елегантна баня , едно неповторимо произведение на изкуството. Има и още , но за това ще говорим в следващата статия.

     В нашият магази и интернет страница ще намерите над 2000 артикула старинен обков и аксесоари за баня в ретро стил, в цветове оксит , антик и с медно покритие.При поръчка можем да ви ги доставим в цвят хром , сатен или боядисани в избран от Вас цвят.

      Ако имате някакви уточняващи въпроси, моля не се колебайте да се свържете с нас на телефоните на отдел ПРОДАЖБИ - 0896838109, 0896838110 или на e-mail : bani.obkov@gmail.com Ще получите бърз, обстоен и компетентен отговор.

      .Ако желаете да направите поръчка или да се консултирате с нас във връзка с някои от нашите продукти , не се колебайте да се свържите с нас и ще получите обстоен и компетентен отговор. 

Ние от електроненният МАГАЗИН за аксесоари за баня, мебели за баня, огледала за баня, луксозен и старинен обков предлагаме стоки с перфектна изработка и произведени от качествени материали.